Završen prvi ciklus projekta “Digitalna akademija”

57 polaznika projekta “Digitalna akademija” u Nišu, koji realizuju kompanija Samsung u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje, dobilo je  sertifikate o uspešno završenim IT obukama.

Milan Vujovic, direktor marketinga Samsunga
Milan Vujovic, direktor marketinga Samsunga

Njima su danas,  na svečanoj dodeli u Rektoratu Univerziteta u Nišu, uručena priznanja.

Projekat „Digitalna akademija“ rezultat je Sporazuma o saradnji koji su potpisali kompanija Samsung i Ministarstvo rada sa ciljem razvoja kompetentnosti nezaposlenih lica i povećanja broja zaposlenih u Srbiji.

Polaznici su prošli kroz obuke za inženjera mrežnih sistema, PhpWeb programera, android programera, dizajnera kompjuterskih igara i programera windows aplikacija, koje su osmišljene da im pomognu u lakšem pronalaženju posla ili samostalnom radu.

Projekat će biti nastavljen 8. maja, u Novom Sadu, gde će 75 mladih ljudi sa evidencije NZS-a dobiti priliku da pohađa programe namenjene stručnjacima u oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija.

“Uvek smo spremni da podržimo lokalnu zajednicu u kojoj poslujemo, jer su inovativnost, stalno istraživanje i uvođenje novih tehnologija nešto čemu uvek težimo. Posebno nastojimo da pomognemo mladim ljudima da se stalno usavršavaju i napreduju. “Digitalna akademija” je podstrek da rade na sebi, stiču nova znanja i veštine koja će im pomoći da se osamostale, pronađu posao i poslodavcima stave do znanja da su uvek spremni da uče. Obuke su bile odlična prilika da pokažu tržištu koliko su konkurentni”, rekao je Milan Vujović, direktor marketinga kompanije Samsung.